Lamellgardiner - Var vill du börja? Lamellgardiner - Var vill du börja?

VB-004 Lamellgardins konfiguratorn
Du har beställt förr och känner till allt du behöver veta. Alternativt vill du gå direkt till konfiguratorn.
Till lamellgardins konfiguratorn
VB-008 Till Lamellgardinsguide Bild
Lär dig hela processen av att mäta, beställa och montera dina skräddarsydda lamellgardiner. Låt oss vägleda dig.
Till lamellgardins guiden
Lamellgardins galleri
Se våra exempel på utförd montering av diverse lamellgardiner. Upptäck skillnader mellan olika varianter och monteringstyper.
Till lamellgardins galleriet
Lamellgardin i matsal

Lamellgardiner - Solskydd för stora fönster

Lamellgardiner (vertikal) är en vertikal persienn installerad inuti rummet. Det skiljer sig från andra typer av solskydd genom installationsmetoden samt lamellernas placering och struktur.

Lamelltyger är monterade på en speciell skena utrustad med en styrmekanism. Den ljusdämpande ytan i sig består av materialremsor anordnade vertikalt. Dessa vertikala lamell tygremsor är inte styva och genom att kontrollera mekanismen kan de justeras i valfri lutningsvinkel så att lämplig (önskad) ljusmängd kommer in i rummen.

Lamellgardiner, liksom andra typer av solskydd, används främst för att skydda inredningen från alltför mycket solljus och därmed för att bibehålla lämplig (bekväm) temperatur i rummen under varmt väder. De ger också skydd mot yttre blickar. De är främst förknippade med kontorsrum, konferensrum, auditorier och offentliga byggnader som skolor, universitet, bibliotek, kontor och sjukhus. Den höga kvaliteten på både tillbehör och material samt ett brett utbud av färger på lamellgardiner gör dem dock allt oftare använda i privata hem.

Den ovanliga utformningen av vertikaler gör att de smälter in väldigt bra i rummen. De tar inte upp utrymme runt fönster och kan också dölja stora fönsterytor eller glasväggar. Vertikala remsor av lameller (lameller) kan visuellt höja ett lågt tak, vilket gör att rummet ser ut visuellt mer rymligt. Vertikaler används särskilt i byggnader med modernistisk arkitektur; med karakteristiska geometriska former, stora fönster och många glaserade utrymmen. Med många glasfönster är det mycket viktigt att ge tillräckligt skydd av rummen mot solen och intimitet för människor som bor inne. Lamellgardiner fungerar mycket bra i stora hus / byggnader med en omfattande inredning.


Det är ingen innovation att lamellgardin är ett mycket funktionellt, praktiskt täcksystem. Vi förknippar det nog mer sällan med ett designat sätt att forma inredningen, och det är ett misstag.

I vår butik hittar du standard och exklusiva system av lamellgardiner persienner, som inte bara kan reglera inflödet av ljus mycket effektivt, utan också, tack vare den imponerande samlingen av tillgängliga tyger, ger dig stora arrangemangsmöjligheter. Vertikala persienner, som få andra rullgardiner, är väldigt bra på att täcka stora fönsterytor. Systemets maximala höjd kan nå upp till 4 meter, vilket avsevärt ökar dess funktionalitet och användningsmöjligheter.

Vertikala persienner blir mer och mer populära för varje år, och det finns goda skäl till detta. Det är inte bara ett otroligt praktiskt och funktionellt sätt att kontrollera mängden ljus som kommer in i rummet, utan också ett designmästerverk. Se själv att korrekt valda vertikaler helt säkert kommer att helt förändra karaktären på interiören där du placerar dem. I Olmark-butikens utbud hittar du inte bara standard, grundläggande system av vertikala rullgardiner, utan även exklusiva sådana, som är ett effektivt avskärmningssystem för dina fönster. Ett brett utbud av tillgängliga färger och en omfattande samling av mönster gör att alla kommer att kunna välja sådana vertikaler som perfekt smälter in i det arrangemang som råder i rummets inre.

I den presenterade katalogen hittar du bara klassiska vertikaler, men det finns också de på marknaden som passar lutande fönster. Skicka bara ett meddelande med en förfrågan via kontaktfliken! Dessutom, tack vare denna typ av persienner, kommer det inte att vara ett problem att täcka även de största fönstren. Vertikala persienner är praktiskt taget gjorda för att täcka större ytor. Produkter i 4 varianter av valsning gjordes tillgängliga för kunderna. En ytterligare fördel med vertikaler är möjligheten att koppla ihop dem genom att montera bredvid varandra, vilket inte på något sätt kommer att störa utseendet på dina arrangemang. Om du letar efter praktiska persienner i en fantastisk stil, leta inte längre - vertikala persienner är bara för dig. Se själv kvaliteten på produkter från denna butik - det bekräftas av åsikter från befintliga kunder!