Bambupersienner - Var vill du börja? Bambupersienner - Var vill du börja?

Bambu-Persiennkonfiguratorn
Du har beställt förr och känner till allt du behöver veta. Alternativt vill du gå direkt till konfiguratorn.
Till BAMBUpersienn konfiguratorn
Bambupersienn guide
Lär dig hela processen av att mäta, beställa och montera dina skräddarsydda träpersienner. Låt oss vägleda dig.
Till bambupersienn guiden
Träpersienngalleri
Se våra exempel på utförd montering av diverse träpersienner. Upptäck skillnader mellan olika varianter och monteringstyper.
Till träpersienngalleriet
BAMBUPERSIENNER

Bambu persienner - Det tåliga solskyddet

Bambupersienner är mycket omtyckta tack vare dess naturliga utseende och vackra och tåliga bambu lameller

Bambu persienner är en smart kombination av funktionalitet, estetik och ekotrenden i interiören. Användningen av bambu i fönsterarrangemang är också ett av de enklaste sätten att skapa en orientalisk och mysig atmosfär. Bambu persienner är gjorda av högkvalitativa asiatiska träd. Ett extra lager färg förstärker inte bara deras naturliga karaktär utan påverkar också deras hållbarhet och användbarhet i flera år.

Bambu persienner finns i två lamellstorlekar: 25 och 50 mm. Färgpaletten är baserad på varma jordtoner, som fungerar bra i både skandinaviska, loft- och rustika stilar. De kommer att vara ett perfekt komplement till vardagsrum, kök eller badrum.


Bambugardiner är bland de stiligaste och mest funktionella fönsterskydden. Tack vare användningen av exotiskt material sticker denna lösning avsevärt ut från standardpersiennerna. Trä erhållet från bambu kännetecknas av extraordinär lätthet och extraordinär skönhet. Dessa funktioner gör att bambupersienner perfekt fyller funktionen av ett inre fönsterskydd, skuggar rummet eller reglerar ljusinflödet, och samtidigt är de ett extremt stilfullt inslag i inredningen.

Trä förknippas främst med en klassiker, och enligt vissa människor - även gammaldags stil. Detta gäller dock inte för bambuträ. denna ovanliga råvara har ingenting att göra med omodern träpanel, vilket ger associationer till en svunnen tid. Bambu ser lätt och modern ut, tack vare vilken den kan betona eller till och med definiera interiörens karaktär. För närvarande är stora fönster på modet, både i flerfamiljshus och småhus. Detta gör att välja rätt täckning till en extremt viktig fråga. Detta praktiska element kommer verkligen inte att gå obemärkt förbi, så det måste väljas noggrant.

Bambu persienner kategoriseras som inomhus persienner. På grund av specificiteten hos materialet de är gjorda av bör de inte placeras utomhus. Atmosfäriska faktorer, som solljus, regn, snö och frost, hjälper dem uppenbarligen inte, så om du vill njuta av deras vackra utseende och funktionella värden under mycket lång tid, bör du använda dem i enlighet med deras avsedda syfte.

Alla nyckelfunktioner i denna typ av överdrag kan reduceras till två kategorier: estetiska och praktiska. Interiörer utrustade med bambugardiner ser extremt snygga, smakfulla och moderna ut, och förresten - de är perfekt skyddade mot solljus och värme. Detta beror på de extraordinära egenskaperna hos råmaterialet som används för att göra dessa vackra överdrag.

Trä som erhållits från bambu kännetecknas av en extremt lätt stil. Tack vare denna funktion känns bambugardiner inte överväldigande, även om du väljer en modell med breda lameller. Detta är mycket viktigt, särskilt med tanke på det faktum att nuvarande arkitektoniska trender gynnar ett stort område av fönsterutrymmen.

I det stilistiska sammanhanget visar sig bambu vara ett extremt mångsidigt material. Detta gör persiennerna gjorda av detta material lätta att integrera i nästan alla stilistiska konventioner i interiören. Det är inte utan betydelse att bambumodeller finns i ett brett utbud av färger. Det spelar ingen roll om vi talar om en interiör som domineras av klassiskt vitt, elegant beige, moderiktigt grafit, designergrönt eller allt mer moderiktigt svart. Överdrag av bambuträ kan enkelt matchas till nästan alla färgscheman. De kommer att skapa en harmonisk helhet med trätillbehör, men de ser också vackra ut i sällskap med glas och sten.

Lista de viktigaste funktionerna i bambu persienner, man kan inte undgå att nämna deras funktionella värden. Dessa typer av överdrag skyddar effektivt interiören mot överdriven uppvärmning. Bambufenor är tjockare än aluminiumfenor och har lägre värmeledningsförmåga. I stängt läge skuggar de effektivt rummet. Det är dock värt att komma ihåg att horisontella lock (inklusive bambugardiner) erbjuder möjligheten till smidig justering av öppningsvinkeln. På så sätt kan användaren bestämma hur mycket ljus som kommer in i interiören och vinkeln på dess infallsvinkel.

Bambuöverdrag som erbjuds finns i två varianter, som skiljer sig åt i bredden på lamellerna: 25 mm och 50 mm. Den förstnämnda är så lätt att den inte bara kan monteras på väggen och taket utan även på fönsterkarmen. Persienner med 50 mm breda lameller är märkbart tyngre. Med detta i åtanke bör de endast fästas på väggen eller taket.

Lamellerna på bambugardiner tillverkas genom att sammanfoga smala lameller av trä som erhållits från bambu. Detta gör dem otroligt tunna och lätta. Detta översätter inte bara till enkel installation, utan också till ett diskret utseende - i upprullat läge tar persiennerna lite plats, så de drar inte uppmärksamheten till sig själva.

Låg vikt är inte synonymt med känslighet och känslighet för skador. Bambu är en extremt hård träsort, till och med hårdare än ek! Så du kan förvänta dig att ett väl underhållet överdrag kommer att behålla sin skönhet och funktion i många år.

Det är omöjligt att inte nämna att bambu trä kännetecknas av låg statisk elektricitet, tack vare vilken det drar till sig mindre damm. Tack vare detta är det inget problem att hålla rullgardiner gjorda av detta naturmaterial rena. Denna unika egenskap gör också att bambugardiner rekommenderas för allergiker.

Vi vill att vårt erbjudande ska möta behoven hos en bredast möjlig grupp kunder. För detta ändamål har vi introducerat ett brett utbud av färger av bambugardiner till vår produktportfölj. Traditionalister kommer säkert att gilla modeller i naturliga stråtoner. Vi har även överdrag i stilrent vitt, nyanser av grått, mörkt trä och kolsvart. Ett så brett utbud av färger gör att våra persienner är lätta att matcha inte bara till den allmänna färgkonventionen i interiören, utan också till färgen på fönsterkarmarna.

Bambu trä är ett naturmaterial, vilket gör att för att behålla sina höga estetiska värden måste det behandlas med särskild omsorg. Lyckligtvis är bambugardiner bland de minst besvärliga när det gäller att hålla dem rena, förutsatt att användaren rengör dem regelbundet. Damm ska avlägsnas med en mjuk, torr eller lätt fuktad trasa (kom ihåg att torka lamellerna efter rengöring). Du kan också använda en kvast med mjuka borst avsedd för detta ändamål. Det är värt att använda speciella preparat avsedda för denna typ av trä, som inte bara ger persiennerna en vacker glans, utan också skyddar dem mot negativa faktorer.

HBW-50 mm Montering HBW-35 mm Diplomat Montering HBW-50 mm-Retro Montering HBW-V13 mm Montering