Kassettrullgardiner - Var vill du börja? Kassettrullgardiner - Var vill du börja?

Kassettrullgardin guide
Lär dig hela processen av att mäta, beställa och montera dina skräddarsydda kassettrullgardiner. Låt oss vägleda dig.
Till kassettrullgardinsguiden
Kassettrullgardinsgalleri
Se våra exempel på utförd montering av diverse kassettrullgardiner. Upptäck skillnader mellan olika kassett typer som vi kan leverera.
Till kassettrullgardinsgalleriet

Typer av kassettrullgardiner Typer av kassettrullgardiner

En kassettrullgardin är en vidareutveckling av en tradtionell rullgardin men utrustad med an skyddande kassett i aluminium samt tillhörande sidoskenor som förhindrar ljusinsläpp på sidorna. Rullgardins-tyget i dessa modeller är dolt i en estetisk kassett vilken miskar slitage och skyddar mot smuts. Anpassade sidoskenor säkerställer att vissa modellers tyg inte sticker ut från glaset, inte ens när fönstret är öppet. Tack vare dem är det också möjligt att mörka rummet nästan helt.
Kassettrullgardinskonfigurator
Beställ Kassettrullgardin UNI
Till konfiguratorn
Kassettrullgardin Absolute
Beställ Kassettrullgardin Absolute
Till konfiguratorn

Kassettrullgardiner är utan tvekan en av de mest populära typerna av persienner. De installeras gärna på kontor, där borrning i väggar eller tak vanligtvis inte är möjlig. Deras främsta fördel är användarvänlighet och monteringshastighet. Hela mekanismen är limmad eller skruvad på fönsterbågen.

Den upprullade persiennen inuti den är tätt stängd, tack vare vilken damm och smuts inte lägger sig på den, och den är också skyddad från solljus. Detta gör att persiennerna i kassetten kan behålla sin ursprungliga färg under lång tid. Rullgardinen i kassetten är perfekt för fönster med rundade lameller eller fläktar, där traditionella jalusier inte kan installeras så enkelt eller alls. En ytterligare fördel med denna lösning är att det inte är några problem med att luta och öppna fönstret.