Träpersienner - Var vill du börja? Träpersienner - Var vill du börja?

Träpersienner konfigurator
Du har beställt förr och känner till allt du behöver veta. Alternativt vill du gå direkt till konfiguratorn.
Till träpersienn konfiguratorn
Träpersiennguide
Lär dig hela processen av att mäta, beställa och montera dina skräddarsydda träpersienner. Låt oss vägleda dig.
Till träpersienn guiden
Träpersienngalleri
Se våra exempel på utförd montering av diverse träpersienner. Upptäck skillnader mellan olika varianter och monteringstyper.
Till träpersienngalleriet
TRÄPERISENNER

Förhöj Din Inredning med Naturliga Träpersienner

Träpersienner är mycket omtyckta tack vare dess naturliga utseende och vackra trälameller

Trä är ett av de mest valda materialen som används av arkitekter och amatörer av vackra interiörer. Det är också perfekt för fönsterarrangemang och ger inredningen en naturlig och mysig karaktär. Träpersienner passar i både köket och sovrummet och smälter in i vilken stil som helst.

Persienner av trä är gjorda av en högkvalitativ blandning av naturlig lind och ek. De finns i tre storlekar av lameller: 25 35 och 50 mm. Enstaka lameller är förstärkta med ett extra lager lack, vilket ökar deras motståndskraft mot yttre faktorer.


Träpersienner är fönster-jalusier som är tillverkade av trälameller eller stavar som är fastsatta horisontellt och kan justeras för att kontrollera ljusinsläpp och integritet i ett rum. Dessa persienner erbjuder en naturlig och varm estetik till inredningen och kan anpassas i olika färger och träslag för att passa olika inredningsstilar. Träpersienner är populära för sitt tidlösa utseende och förmågan att ge rummet en känsla av naturlig elegans. De är också kända för att erbjuda viss isolering och ljudreducerande egenskaper, samtidigt som de ger användarna möjlighet att reglera ljus och ventilation i rummet.Träpersienner, jämfört med andra typer av solskydd, kännetecknas av materialet från vilket de är gjorda. Träpersiennen, som är gjord av naturmaterial, har den sällsynta förmågan att ge interiören en unik stil. Dessutom kan det skapa en unik och varm atmosfär. Även billiga träpersienner ger interiören en varm atmosfär.

Trä syftar på klassikerna, men det är en klassiker i riktigt bra stil. Under en tid förknippades detta material främst med de en gång fashionabla, och sedan ansågs föråldrade, paneler monterade på fönsterkarmen eller med typiska bergsbyggnader. För närvarande är träaccessoarer mycket fashionabla, de dominerar de mest fashionabla stilarna för inredning - skandinavisk, scandi boho eller new nordic. Mot denna bakgrund är träpersienner ett unikt element för att skapa inredningens karaktär. I dagsläget är stora fönster utformade, både i småhus och stadsbostäder, så de måste täckas på ett genomtänkt sätt. Fönsterutrymmet ska inte bara harmonisera med helheten, utan också mycket skickligt betona och komplettera det.

Träpersienner tillhör gruppen invändiga fönsterskydd. De kan inte placeras utomhus. Under påverkan av väderförhållandena skulle de snabbt förstöras.

Förutom det smakfulla utseendet är trägardiner också mycket effektiva för att skydda interiören mot solljus och värme.

Estetiska funktioner bygger på färger och högkvalitativa material som används för produktion. Trä finns i olika nyanser och när du väljer denna typ av persienner kan du välja en ljusare färg, vitt finns även här (väldigt ofta valt till vita fönster) eller välja mörkare nyanser, här når färgpaletten svart. Svarta inre persienner isolerar rummets inre mycket väl och absorberar solens strålar. Trämaterialet är mycket mångsidigt och passar fint med interiörer med olika färgaccenter: vit, beige, grå, men också mer intensiv grön, nyanser av blått, grafit eller svart. Det är dock nödvändigt att kontrollera vilken färgpalett som finns i enskilda produktgrupper av träpersienner (typ av lameller). Estetik gäller också kvaliteten på utförande. I denna typ av lock är lameller (horisontella persienner) och tillbehör, det vill säga locket till den övre rännan och kontrollmekanismen, gjorda av trämaterial. Kontrollmetoden är densamma som i klassiska persienner; istället använder vi inte ett pärlsnöre, utan en träknopp. Fördelen med träpersienner är också att de ser väldigt dekorativa ut från utsidan och dekorerar därmed utseendet på husets fasad.

Skydd mot solljus skapa med hjälp av trälameller. Träpersienner tillverkade enligt högsta standard som du hitta hos persiennbutiken ger en hög standard av skydd mot solen, samtidigt är de mycket hållbara, så de kommer att fungera i åratal. Träpersienner finns med olika lamellbred som du kan välja mellan att välja mellan: 25mm, 35mm eller 50mm. Respektive lemell bredderbygger på olika rtper av gtundkonstruktion och kan manövreras på olika sätt, tex med vanlig vridstång som man vrider lameller med eller med alternativt en kulkedjemekanosm eller varför inte styrning med inbyggd EL-motor från Totto eller Somfy ? Lamellerna kan dras upp för att frigöra fönstren.Det är dock viktigt att tänka på vilken paketthöjd kommer uppstå beroende på den totala höjden på persiennen. Efter att ha sänkt dem, genom att ändra lamellernas position, regleras graden av ljusinflöde och infallsvinkeln. Träpersienner har en viktigare egenskap - på grund av materialet som de är gjorda av är lamellerna tjockare än i klassiska persienner och därför ger inte bara skugga utan också en svalare temperatur.

En nyhet är breda 50 mm träpersienner. Bredare lameller gör att när vi ställer persiennerna i öppet läge blir det mer utrymme mellan lamellerna och därmed kommer mer ljus in i inredningen. Deras fördel är också utan tvekan en mer kompakt design - i hopfällt läge (uppdraget) tar de mindre plats på grund av att lamellerna är bredare, så det behövs mindre av dem. Mindre volym gör att träpersienner kan användas med låg fönsteröverstycke, vilket ofta var omöjligt med mindre lamellbredder.

Variationen av bredd påverkar persiennernas vikt och därmed installationsmetoden. Persienner med 25 mm breda lameller kan monteras på vägg och tak, men även på fönsterkarmen. Tack vare användningen av sidosträngstyrningar förhindras den fula effekten av lamellerna som sticker ut från glaset under monteringen till fönsterkarmen. Persienner med bredare lameller rekommenderas att monteras på vägg eller tak.

Trä är ett unikt material, och träpersienner tillhör utan tvekan gruppen av de snyggaste interiöröverdragen. Kvaliteten på både lamellerna och tillbehören är mycket hög. I produktionen används också speciella och hållbara träslag och helhetens estetik – lameller och tillbehör – tas om hand. Man är också noga med att packa dem noggrant under hela resan till kunden.

Trä är dock ett naturmaterial. Därför måste du under användning ta hand om utseendet på träpersienner så att de ser estetiskt ut hela tiden. Att hålla dem rena är inget problem, men du måste komma ihåg att göra det regelbundet. Damm avlägsnas med en torr trasa eller en speciell kvast. För envis smuts kan du använda en fuktig, mjuk trasa och sedan torka det hela torrt. Du kan också använda professionella trävårdsprodukter.

HBW-50 mm Montering HBW-35 mm Diplomat Montering HBW-50 mm-Retro Montering HBW-V13 mm Montering